Seura tekee kaltaisekseen

  • tehnyt

Kirjoittanut Pertti Vihonen

Sananlaskuissa on perää. Juuri tänään eteeni tuli sananlasku “Seura tekee kaltaisekseen”. Jos ajatellaan vaikkapa onnellisuutta tai menestystä, niin millä asioilla on eniten merkitys niiden toteutumiseen? Aika harva voi sivuuttaa seuraa, jossa vietämme aikaamme. Seura joko nostaa meidät uudelle tasolle tai upottaa alle ansaitsemamme, jos vain sallimme.

”Kusipäiden kanssa ei tehdä hetkeäkään töitä” –Mato Valtonen

Kohtaamillamme ihmisillä on suuri vaikutus elämäämme. Olen saanut tänään olla tekemisissä kahden arvostamani ja itseäni inspiroivan ihmisen kanssa. Vuorovaikutus näiden tyyppien kanssa on enemmän kuin oivalluttavaa. Tuntuu siltä, että kumpikin saa näistä keskusteluista lisää energiaa.

Nyt huomaan, että asiakkaani ovat vuosien varrella muuttuneet entistäkin mukavammiksi. Joko minä olen muuttunut tai sitten asiakkaat. En tiedä mistä loppujen lopuksi on kyse eikä sillä ole väliäkään.

Tämän päivän kohtaamiseni eivät olleet sattumaa, vaan jonkinlainen kausaalinen sulkeuma, joka vielä täydentyi kun pistäydyin kirjastossa. Käteeni osui Vincit Oy:n Mikko Kuitusen ja Johanna Pystysen kirja Yrittäjyyden myytinmurtajat. 

Huomaan olevani asian ytimessä.