Vähemmän on enemmän

Joogaohjaajamme mukaan asana on täydellinen silloin, kun hengitys säilyy rentona. Jooga-asento tehdään vain siihen asti, että henki kulkee pakottamatta. Heti jos yritämme liikaa ja väkisin, elimistömme aktivoituu ja alkaa valmistua kamppailuun. Etäännymme joogan kehoa ja mieltä tasapainottavasta tarkoituksesta.

Mitä enemmän yritämme tietoisesti saavuttaa jotain tiettyä mielialaa tai tunnetilaa, ajaudumme usein siitä vain kauemmaksi. On hyvä luopua kontrollista ja pakottamisesta. Tällöin hyväksymme elämän sellaisena kuin se on, emmekä jää jumiin mielemme luomiin ajatuksiin.

Seuraavassa aiheesta muutamia ajatuksia ja niiden avauksia.

Haluamme kontrolloida tunteitamme
Monikaan meistä ei haluaisi kokea ikäviä tunteita, vaan helposti työnnämme ne syrjään. Tuolloin tunteet tulevat mieliimme odottamattomilla hetkillä. Oleellista on luottaa siihen, että kaikki tunteet ovat ok ja toivottaa ne tervetulleeksi. Kun ottaa ikävän tunteen vastaan, se alkaa laimentua.

Haluamme olla onnellisia
Jos yritämme kaikin voimin olla onnellisia, energiamme menee onnen tavoitteluun. Kun hyväksymme myös surullisuuden osaksi elämää, meistä tuleekin onnellisia.

Haluamme turvallisen elämän
Jos yritämme tehdä elämästämme mahdollisimman turvallista ja ennakoitavissa olevaa, tunnemmekin olomme turvattomaksi. Hyväksymällä epävarmuuden osana elämää turvallisuuden tunne kasvaa.

Haluamme muiden rakastavan meitä
Mitä enemmän koetamme saada muut ihmiset pitämään meistä, sitä vähemmän rakastamme itseämme. Rakkaus ei tule muiden kautta, se löytyy sisältämme. Kun rakastamme itseämme, muutkin rakastavat meitä.

Haluamme muuttua paremmiksi
Mitä epätoivoisemmin ja nopeammin haluamme muuttaa itseämme, sitä riittämättömämmältä olomme tuntuu. Kun hyväksymme itsemme sellaisina kuin olemme, tapahtuu muutos ja kasvu kuin itsestään.

Vähemmän on enemmän.

Blogin alkulähteenä Mark Manson (Author. Thinker. Life Enthusiast)