Sallitaan asioiden tapahtua

Vuosi on kohta vaihtumassa ja olemme metaforisesti uuden äärellä. Pidän ajatuksesta, ettemme tarkalleen voi tietää mitä hyvää tulee tapahtumaan. Kaikilla meille tapahtuvilla asioilla on merkitys, jonka huomaa usein vasta myöhemmin. Aina en ole ollut tätä mieltä.

Suurimman osan elämästäni olen etukäteen murehtinut tulevaisuutta. Usein pelkoni ovat liittyneet terveyteen, rahaan, läheisiin, työhön ja muiden hyväksyntään. Pelko ruokkii pelkoa, sillä se kasvaa mihin huomio kiinnittyy.

Mitä pontevammin koetamme suunnitella tulevaisuutta, sitä epävarmemmaksi kaikki muuttuu. Tämä johtuu siitä, että elämä ei useinkaan mene siten kuin on etukäteen ajatellut.

Oleellinen muutos elämässä tapahtuu, kun siirrymme pakottamisesta sallimiseen. Kun sallimme asioiden tapahtua, kokemus nyt-hetkestä vahvistuu, luottamus elämää kohtaan kasvaa ja rakkaus lisääntyy. Salliva luottamusenergia alkaa vetovoiman lain mukaisesti tuoda eteemme merkityksellisiä asioita ja ihmisiä. Uskon vahvasti siihen, että mikään ei ole sattumaa.

Harjoitus

Ajattele hetki jotain tulevaisuuden asiaa sanomalla itsellesi “Sen on pakko tapahtua näin”. Huomaa, minkälainen tunne ja olo sinulle tulee. 

Ajattele seuraavaksi “Se saa tapahtua näin”. Havaitsitko eron? 

Kysy vielä itseltäsi “Mitä jos kaikki olisikin hyvin juuri nyt?”

Sallitaan asioiden tapahtua.

Rakkaudella,
Anu

anu_blogi

Juuri nyt on hyvä hetki olla kiitollinen

Elämme erikoista aikaa. Aikaa, jonka merkitys on suurempi kuin osaamme tällä hetkellä hahmottaa. Uskon, että tämänkin asian takana on hyvä tarkoitus, jonka merkitys selviää meille tuonnempana.
kiitollisuus

Kiitollisuus nyt

NLP:n yksi perusoletus “Se kasvaa, mihin huomio kiinnittyy”, on viime päivinä konkretisoitunut. Saattaa olla, että uutisoinnin kohina on saanut sinut tuntemaan pelkoa tai vähintäänkin huolestuneeksi siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *