Sallitaan asioiden tapahtua

Vuosi on kohta vaihtumassa ja olemme metaforisesti uuden äärellä. Pidän ajatuksesta, ettemme tarkalleen voi tietää mitä hyvää tulee tapahtumaan. Kaikilla meille tapahtuvilla asioilla on merkitys, jonka huomaa usein vasta myöhemmin. Aina en ole ollut tätä mieltä.

Suurimman osan elämästäni olen etukäteen murehtinut tulevaisuutta. Usein pelkoni ovat liittyneet terveyteen, rahaan, läheisiin, työhön ja muiden hyväksyntään. Pelko ruokkii pelkoa, sillä se kasvaa mihin huomio kiinnittyy.

Mitä pontevammin koetamme suunnitella tulevaisuutta, sitä epävarmemmaksi kaikki muuttuu. Tämä johtuu siitä, että elämä ei useinkaan mene siten kuin on etukäteen ajatellut.

Oleellinen muutos elämässä tapahtuu, kun siirrymme pakottamisesta sallimiseen. Kun sallimme asioiden tapahtua, kokemus nyt-hetkestä vahvistuu, luottamus elämää kohtaan kasvaa ja rakkaus lisääntyy. Salliva luottamusenergia alkaa vetovoiman lain mukaisesti tuoda eteemme merkityksellisiä asioita ja ihmisiä. Uskon vahvasti siihen, että mikään ei ole sattumaa.

Harjoitus

Ajattele hetki jotain tulevaisuuden asiaa sanomalla itsellesi “Sen on pakko tapahtua näin”. Huomaa, minkälainen tunne ja olo sinulle tulee. 

Ajattele seuraavaksi “Se saa tapahtua näin”. Havaitsitko eron? 

Kysy vielä itseltäsi “Mitä jos kaikki olisikin hyvin juuri nyt?”

Sallitaan asioiden tapahtua.

Rakkaudella,
Anu

blogi

Jos en joka päivä harjoittelisi, olisin murheen murtama

Ollessani viimeksi buddhalaisessa Plum Village -luostarissa sanoin Vietnamista kotoisin olevalle nuorelle nunnalle: ”Elämäsi on varmasti ihanan seesteistä, koska asut täällä luostarissa, meditoit ja päivät etenevät kuin itsestään”.
pyykkipoika

Mitä yhteistä on…

… NLP-kurssien osallistujilla ja pyykkipojilla? Paljonkin. Molemmilla on tarttumapinta siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *