Rakasta ensin ja salli sitten [audioharjoitus]

Ehkäpä tärkein tehtävämme elämän aikana on vahvistaa yhteyttä itseen eli siihen, keitä olemme ja minkälaisen elämän pohjimmiltamme haluamme. Mitä paremmin tunnemme sisimpämme, sitä helpompi meidän on rakastaa ja olla rakastettu. 

Vahva itsetuntemus mahdollistaa elämän, jossa voimme suvaita ja hvväksyä kaikki meille tapahtuvat asiat. Meistä huokuu vahvaa luottamusenergiaa. Sallimiseen liittyy rakkaus niin omaa itseä kuin elämää kohtaan. 

Mikäli koetamme vastustaa tapahtunutta tai pakottaa asioita etenemään oman mielemme mukaisesti, on yhteys itseen heikko. Vastustusta ja pakottamista ohjaa usein pelko tulevasta. 

Vetovoiman laki toimii niin sallimisen kuin pakottamisen tilassa. Vedämme puoleemme niitä asioita, joita ajattelemme. Kannattaakin tarkkailla omia ajatuksia ja systemaattisen lempeästi ohjata ne sellaisiksi, joissa pelon tilalla on rakkaus. 

Salliminen ei tarkoita, ettemmekö tekisi mitään asioiden eteen. Esimerkiksi tällä hetkellä kalenterissani on aikataulutettuna suunniteltuja tehtäviä ja tapahtumia vuoden 2020 puoliväliin. Nyt annan asioiden tapahtua ja luotan vahvasti siihen, että juuri ne kurssit ja muut jutut toteutuvat, joiden on tarkoituskin. Jos esimerkiksi joku koulutus ei toteutuisi, näin on tarkoitettu – ja jotain uutta ja insipiroivaa tulee tilalle.

Seuraavassa pieni harjoitus, jolla voi vahvistaa meille tapahtuvien asioiden hyväksymistä.

Istu tuolilla, selkä suorana, kämmenpohjat ylöspäin. Sulje silmäsi nyt tai hetken kuluttua. Hengitä muutaman kerran syvään ja rauhallisesti. 

Kuvittele, että istut esimerkiksi kanootissa, veneessä tai kaarnanpalalla ja liikut myötävirtaan jokea alaspäin. Sinulla on levollinen tunne siitä, että ohjaudut juuri sinne minne pitääkin ja eteesi tulevat juuri oikeat asiat ja ihmiset. 

Katsele miltä ympärilläsi näyttää, kuuntele ääniä tai äänettömyyttä, havainnoi minkälainen olo sinulla on. Salli hyvän energian tulla kehoosi ja vahvista näin tätä vetovoimaa. Huomaa kuinka virta vie lempeästi sinua ja anna asioiden tapahtua ihan itsekseen. Kaikki on hyvin. 

Jos asioiden ja tapahtumien sallimisella olisi joku väri, mikä väri tai värittömyys se olisi? Anna tuon värin ympäröidä sinut aivan kokonaan. 

Jatkossa voit palauttaa tunteen itseesi nopeasti ympäröimällä itsesi tuolla värillä.

Rakastetaan ja sallitaan elämän kulkea eteenpäin.

Kaikkea hyvää kevättalveen,
Anu