Viikonlopun mittainen läsnäoloharjoitus

Buddhalaisissa luostareissa vahvistetaan nyt-hetken kokemista keskittymällä aina kulloiseenkin tehtävään 100 %:sti. Tavoitteena on lopettaa multitaskaaminen ja kohdistaa kaikki huomio meneillään olevaan hetkeen. Tällöin elämän ainutlaatuisuus korostuu, sillä menneisyyttä ja tulevaisuutta ei ole. Kaikki mitä tapahtuu kuuluukin tapahtua.

Päätin lauantaiaamuna, että tänä viikonloppuna opetan whippetpentumme tekemään tarpeensa ulos. Kireät pakkaset olivat ohi ja pystyisin olemaan pennun kanssa ulkona niin pitkään kuin mahdollista. Oli siis aika tehdä kiireetöntä läsnäoloharjoitusta “Kun opetat koiranpentua sisäsiistiksi, opeta se sisäsiistiksi.” Keskitinkin kaiken huomioni pentuun sen hereilläoloaikana ja vein sen ulos aina syömisen, nukkumisen tai riehumisen jälkeen. Ja harjoitushan toimi hyvin. Nyt meillä on pentu, joka (pääsääntöisesti, tällä hetkellä, ehkä) pyytää jatkossa ulos tarpeilleen.

Silmiini osui myös ykseyden opettajani, henkisen kasvun kirjailija, Jaakko Muhosen uusi sähköisessä muodossa oleva Oivalla itsesi –kirja.

Seuraavassa yksi kirjan mietelauseista.

Vaali yksinkertaisuutta.
Yksinkertaisuus selkeyttää mieltä.
Selkeä mieli näkee elämän ihmeen.

Elämä on yksinkertaisuudessaan aika ihanaa. Kehittyvän koiranpennun kanssa tai ilman.