Kirjoita itsellesi kirje

Jotta voimme kasvaa ihmisinä itse valitsemaamme suuntaan, meillä pitää olla unelmia, haaveita ja tavoitteita ja niiden tulisi olla kirjoitettuna ylös. Eräiden tutkimusten mukaan vain noin kolme prosenttia ihmisistä on kirjannut unelmansa.

Tavoitteiden on lähdettävä sisimmästämme käsin ja niiden täytyy olla meidän omiamme; ei äidin, isän, puolison, lasten tai kenenkään muunkaan. On sanottu, että sen minkä pystymme kuvittelemaan, sen pystymme myös saavuttamaan. Kaikki asiat tässä maailmassa on luotu kahteen kertaan: ensin on ollut ajatus ja sitten toteutus. Mitä paremmin pystymme jo etukäteen kuvittelemaan unelmamme olevan totta, sitä suurempi mahdollisuus sillä on toteutua.

NLP pohjautuu mallittamiseen, jossa oletetaan, että kun jollain henkilöllä on jokin taito, voivat kaikki muutkin tuon taidon oppia. Ne joiden tavoitteet toteutuvat, käyttävät usein alla olevaa ajattelumallia.

Tavoite on 

  • Positiivisesti muotoiltu – Mitä tulen saavuttamaan?
  • Omasta toiminnasta kiinni – Mitä minä voin tehdä, jotta tavoite toteutuu?
  • Täsmällisesti ja mahdollisimman tarkasti määritelty – Milloin tavoitteeni on totta?
  • Kaikilla aistikanavilla jo etukäteen koettu – Miltä näyttää, kuulostaa, tuntuu, tuoksuu, maistuu, kun tavoite on totta?
  • Ekologisesti itselle ja läheisille hyväksi – Tavoitteen toteutumisesta ei saa olla haittaa itselle eikä muille

Harjoitus
Kirjoita itsellesi kirje, jossa tarkasti kuvaat minkälaista on, kun jo elät tavoitteessasi. Ekologian tarkistat havainnoimalla samalla, miltä kehossasi tuntuu.

Sulje kirje kuoreen ja kirjoita kuoren päälle päivämäärä, jolloin tavoite on toteutunut. Laita kirje varmaan paikkaan säilytykseen ja avaa se kirjekuoren päällä olevana päivänä.

Kun tavoite on sinulle tärkeä ja jo nyt uskot sen toteutumiseen, mitä todennäköisimmin saavutat sen. Tiedostamaton mielesi alkaa tehdä valintoja, jotka ohjaavat sinua tavoitteen suuntaan kuin itsestään.

Lähde: Se kasvaa mihin huomio kiinnittyy – NLP-kirja työhön ja vapaa-aikaan (Tiina Pajula – Anu Vihonen)