Onnellinen tila

Viime päivinä olemme kiertäneet Vihdissä ja sen ympäristössä sijaitsevilla lähiruokatiloilla katsomassa, miltä niillä näyttää, kuulostaa ja tuntuu – ja toki tehneet ostoksia. Olen vaikuttunut eläinten hyvinvoinnista, tiloilta ostamamme ruoan erinomaisesta laadusta ja yrittäjien sitoutumisesta tekemiseensä.

Ajonpään tilalla Nummi-Pusulassa asuu onnellisten kanojen yhdyskunta. Kun saavumme, luoksemme rientää tilan vanhaisäntä Reiska. Ensimmäiseksi pääsemme silittämään ja syöttämään nuoria kanoja, joista Kaarina ja Liisa ovat kesyimmät. Ostamme viisi kennoa munia, jotka on munittu samana päivänä. Isäntä kantaa ostokset autoomme.

Seuraavaksi suuntaamme Kiven Säästöpossu –luomutilalle Karkkilaan. Pihalla meidät ottaa vastaan kaksi kehräävää kissaa ja ostokset tehtyämme suuntaamme rapsuttamaan ulkotarhassa tepastelevia possuja. Menemme kuitenkin porsaiden luokse liian kovalla vauhdilla ja ne kaikki ryntäävät sisälle. Juttelemme niille hetken aikaa lempeästi ja kaikki tulevat aidan luokse hakemaan ja saamaan rapsutuksia.

Eilen olin aivan naapurissamme sijaitsevalla Illillän tilalla ostamassa lampaanlihaa ja mansikoita. Vierailun rutiineihin kuuluu myös lampaitten syöttäminen. Iloisesti määkien ne taas tulivat tervehtimään. Tilakaupassa avustamassa ollut nuorin myyjä (arviolta noin 5 v.) osasi jo hienosti käyttää pankkikorttikonetta. Myynnistä huolehtiva aikuinen isosisko toki vastasi tilanteesta, vaan olipa mahtava tapaaminen tämäkin.

Kaikille tiloille yhteisiä tekijöitä vaikuttivat olevan ihmisten ja eläinten onnellisuus, läsnäolo ja iloinen tekeminen.

Meillä ei tietenkään tarvitse olla mahdollisuutta, halua tai tarvetta perustaa omaa maatilaa ollaksemme onnellisia ja läsnä tässä hetkessä. Kuinka sitten saavuttaa kuvaamieni kolmen maatilan asukkaiden asenne? Tärkeintä lienee, että tekee itselleen merkityksellisiä asioita ja rakastaa sitä, mitä tekee. Jos oman elämän suunta on etsinnässä (ja niinkuin se meillä kaikilla välillä on), on aina mahdollista löytää se uudelleen. Yksi vaihtoehto tähän on NLP.

Onnellisen maatilan sijaan voimme hankkia onnellisen mielentilan.

Rakkaudella, 
Anu