Kutkuttava kokemus

  • tehnyt

Jokaista tekemäämme valintaa ja päätöstä ohjaavat arvot ja uskomukset. Ne luovat maailmamme ja todellisuutemme. Silloin kun joku asia jumittaa mieltä, on uskomusten uudeksi ajatteleminen usein toimiva ratkaisu.

Mielemme on ohjelmoitu hakemaan automaattisesti alitajuntaamme juurtuneita toimintamalleja riippumatta siitä, ovatko ne meille hyväksi vai rajoittavatko ne meitä. Kun opimme tunnistamaan oikean syyn ja muuttamaan sitä, muuttuu myös seuraus. Ja samalla koko elämä.

NLP-kursseilla yksi tärkeimmistä ja osallistujien palautteiden perusteella mullistavimmista asioista onkin oivaltaa mitä uskomuksia meillä on ja muuttaa ne eteenpäin vieväksi. Uskomukset ovat niitä tiedostamattomia ajatuksia, jotka vaikuttavat jokaiseen valintaamme; mitä ajattelemme, miten tunnemme, miten ahkerasti työskentelemme ja jopa miten pukeudumme tänään.

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä.” – Epiktoteles (n. 55-135 jKr.)

Mikä uskomus rajoittaa sinua eniten juuri nyt?

Estääkö se sinua tekemästä asioita joita haluaisit ja saamasta itsestäsi kaikkea irti? Tuntuuko, että olet jäänyt jostain paitsi rajoittavan uskomuksen vuoksi?

NLP-koulutuksissa harjoitellaan muun muassa sitä, miten alitajunnassamme vaikuttavia uskomuksia tuodaan tietoiseen mieleen ja muutetaan tarvittaessa meitä voimaannuttaviksi.

Lähtökohtana on, että meillä on jo olemassa kaikki tarvittavat resurssit ratkaista elämäämme koskevat asiat. Ratkaisut löytyvät omasta tiedostamattomasta mielestämme, alitajunnasta. Kukaan ulkopuolinen ihminen ei voi tai osaa auttaa ongelmissamme niin hyvin kuin oma tiedostamaton mielemme. Tiedostamaton mieli tietää jokaikisen elämässämme kokeman asian, myös ne, joita emme itse muista tai ole tietoisesti huomioinut.

Muistan edelleen sen kutkuttavan tunteen, kun olin osallistunut ensimmäiseen NLP Practitioner -koulutukseen. Mikään ei muuttunut ja samalla muuttui kaikki. Ensimmäistä kertaa tunsin tunsin, kuinka ajatukseni ja odotukseni olivat tasapainossa. Se huokui myös ulospäin ja aloin nähdä hymyileviä ihmisiä lähelläni.

Siksi kannustan kaikkia osallistumaan NLP-koulutuksiin. Yksi kerrallaan.

– Pertti Vihonen, NLP Practitioner