Pelosta rakkauden vetovoimaan

Kasvuvalmennukset yksilöille ja yhteisöille - Anu Vihonen Senior NLP Trainer

Kun tunnet pelkoa, ahdistusta tai muuta negatiivista tunnetta, tuo tunne usein vain kasvaa. Saatat olla huolissasi esimerkiksi rahan riittävyydestä, rakkauden puutteesta, terveydestä tai työpaikan löytämisestä/menettämisestä.

Kun huomiosi on siinä, mitä sinulla ei ole, kasvaa huoli koko ajan lisää. Mielesi nimittäin piirtää uhkakuvia tilanteen pahenemisesta. Yksi NLP:n perusoletus on “Se kasvaa, mihin huomio kiinnittyy” – ja juuri näin tässä helposti tapahtuu.

Onko sinulle käynyt siten, että joku päivä on mennyt aamusta asti pieleen? Ehkä heräsit myöhässä, aamuruuhka hidastutti töihin menoa entisestään ja aamukahvi kaatui päällesi. Tämän jälkeen menit palaveriin, joka oli aivan hirveä…

Tai muistele päivää, jolloin kaikki eteni vaivattomasti. Ehkä aamun alkajaisiksi sait positiivisen puhelinsoiton, työt etenivät suunnitellusti ja aivan kuin sattumalta törmäsit hyvään ystävään, jonka kanssa menit lounaalle.

Luomme tulevaisuutemme tämänhetkisillä ajatuksilla. Onkin tärkeää kiinnittää huomio siihen, mitä kulloinkin mietimme. Vedämme koko ajan puoleemme niitä asioita, joihin kohdistamme huomion ja keskitymme. Tämä pätee niin myönteisten kuin kielteisten asioiden kohdalla.

Kuinka sitten katkaista negatiivisten ajatusten kierre, jotta positiivisten asioiden on mahdollista saapua elämääsi?

  1. Kuvittele, että elät jo sellaista elämää kuin haluat. Näe ensin itsesi unelmaelämässäsi.
  2. ​Astu askel eteenpäin ja tunne vahvasti, minkälaista unelmaelämässäsi on. Miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu, kun koet jo eläväsi unelmaasi? Rakasta tuota elämää ja itseäsi siinä! Voit vaikka halata itseäsi ja sanoa “Hyvä, ihana minä”.
  3. ​Anna tästä lähtien tiedostamattoman ja tietoisen mielen vetää puoleesi niitä asioita, tapahtumia ja ihmisiä, joiden haluat kuuluvan elämääsi.

Miten sitten pitää positiivista vetovoimaa yllä? Kun lopetamme valittamisen ja meitä ärsyttäviin asioihin takertumisen, hyvä alkaa tulla tilalle. Pelkoa saattavat ylläpitää myös rajoittavat uskomukset, joista olisi jo aika luopua. Esimerkiksi joku saattaa ajatella “Kohta minun taas käy huonosti”, “En ansaitse menestymistä” tai “Itku pitkästä ilosta”. Nämä ajatukset eivät ole totta, vaan jonkun muun meille opettamia totuuksia.

Kiitollisuuden myötä hyvät asiat lisääntyvät. Yksi NLP-kursseillakin käytetty harjoitus on kirjoittaa säännöllisesti paperille, mistä kaikista asioista on kiitollinen. Kiitollisuuden lisääminen ajatuksissa tuo esille myös rakkauden ja sitä kautta positiivisuuden vetovoiman.

Positiivinen vetovoima on rakkautta itseä, muita ja kaikkia meille tapahtuvia asioita kohtaan. Voisiko tässä olla elämänmittainen harjoitus meille jokaiselle?

Rhonda Byrne kirjoittaa kirjassaan “The Power” seuraavasti.

Life follows you. Absolutely everything you experience in your life is a result of what you have given out in your thoughts and feelings, whether you realize you have given them or not. Life is not happening to you…life is following you. Your destiny is in your hands. Whatever you think, whatever you feel, will decide your life.