Miksi elämä opettaa

Asetan itselleni tavoitteita sekä suunnittelen ja aikataulutan tapahtumia tulevaisuuden aikajanalle. Usein nämä liittyvät työhön ja siihen, mihin haluan jatkossa keskittyä.Joskus asiat näyttävät, tuntuvat ja kuulostavat menevän täysin erilailla kuin olin ajatellut. Toisinaan kaikki vaikuttaa etenevän kuin virran viemänä. 

Kun jokin asia ei mene niin kuin haluan, kehoni on jännittynyt ja pohdin sitä jatkuvasti.  Tuolloin yritän pakottaa ja samalla nopeuttaa asiaa etenemään toivomallani tavalla. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän asia menee eri suuntaan. 

Sisäinen puheeni ihmettelee “Miksi en saavuta tätä, vaikka niin kovasti haluan? Kamalaa, jos tämä juttu ei toteudukaan!” 

Koetan päästä tuosta mielentilasta pois ja se ei todellakaan aina onnistu hetkessä. Tämä johtuu ainakin osittain siitä, että huomioni on ongelmissa eli pois-erottelutyylissä. Mitä enemmän keskityn ongelmiin, sitä suurempina koen ne. Tätä tunnetta ohjaa pelko.

Kun asiat etenevät omalla painollaan, minulla on rento ja luottavainen olo. Tunnen, että olen yhteydessä itseeni ja samalla uskon siihen, että maailmankaikkeus toimii hyväkseni. 

Jos joku asia ei toteudu, niin kuuluukin mennä, sillä jotain merkityksellisempää on tulossa tilalle. 

Usein tässä mielentilassa tapahtuu yllätyksellisiä, ihania yhteensattumia ja kohtaamisia. Rakastan tätä tunnetta. Se on varsinainen flow-kokemus, jonka haluaisin jatkuvan ikuisesti! Tunnetta ohjaa sisin (sielu) eli rakkaus itseä ja elämää kohtaan. 

Kun yritämme liikaa hallita meille tapahtuvia asioita, maailmankaikkeus opettaa meitä asettamalla esteitä ja vastoinkäymisiä. Kun taas luottavaisena uskomme systeemiteoriaan ja tapahtumien merkityksellisyyteen, elämä soljuu eteenpäin. 

Mielenkiintoista on se, kuinka paljon omilla ajatuksillamme ja tunnetiloillamme on vaikutusta asioiden etenemiseen.

Onneksi elämä opettaa meitä niin kauan kuin tarvitsemme harjoitusta. Tietyt tapahtumat toistuvat ja tietyt ihmistyypit tulevat elämäämme meitä opettamaan. Kiitos siitä, sillä niiden myötä kasvamme ihmisinä koko ajan. 

Näiden elämän tarjoamien harjoitusten lisäksi voimme aktiivisesti vahvistaa yhteyttä omaan luottavaiseen sisimpään esimerkiksi NLP:n ja meditaation keinoin.

Pikkuhiljaa seesteisyys lisääntyy ja voimme sallia asioiden etenevän omalla painollaan.