Paljastavat naamiot

Viime viikonloppuna ranskalainen Olivier Corchia (Group Pace, The Persona Masks´ Method) ohjasi länsirannikon NLP Trainer –koulutuksen osanottajat arkkityyppienergioiden maailmaan. 

Hän toi mukanaan naamiot, joiden myötä pääsimme tutkimaan tiedostamatonta mieltämme. 

Oli mielenkiintoista huomata, kuinka jotkut naamiot tuntuivat hyviltä, niiden kanssa oli ihana olla ja liikkua – ja toiset naamioista olivat hyvinkin epämiellyttäviä. 

Erään naamion kohdalla huomasin, kuinka minun oli nopeasti siirryttävä paikasta toiseen.  Naamio sai aikaan älytöntä hosumista ja tarpeen miellyttää muita. Ymmärsin, että se muistutti minua siitä, kuinka helposti vanhat stressitilanteen käyttäytymismallit yhä olivat olemassa. 

Olin selkeästi koettanut peittää itsessäni tuota puolta ja mielen sopukoista piilotettu puoli nyt arkkityypin kautta pilkahti esiin.  

Eräs toinen naamio iski päähäni ajatuksen siitä, että “esitän” NLP-kouluttajaa. Erittäin hyvä muistutus siitä, ettei koskaan tarvitse esittää mitään. Riittää, kun on oma itsensä. Ei muuta.

Harlekin-naamio puolestaan muistutti minua siitä, että sisälläni asuu klovni. Nyt otan taas koulutuksiin enemmän leikkiä, huumoria, iloa ja naurua. Ei tämä elämä niin vakavaa ole.

Olen valtavan kiitollinen siitä, että jälleen löysin itsestäni puolia, jotka olin koettanut piilottaa. Nähtäväksi jää kuinka tiedostamaton mieli jatkaa työskentelyä arkkityyppien kanssa.  

Iso kiitos arkkityypit Zani, Tartaglia, Pulcinella, Pantalon, Capitain, Harlekin ja Docteur. Olette yhtä hyviä ja teitä kaikkia tarvitaan.