Kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan

Uskon, että elämässämme kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan. Palautan päivittäin tuon ajatuksen mieleeni ja pyrin siten ymmärtämään elämän kulkua.

Usein koetamme pakottaa asioita etenemään haluamaamme suuntaan ja ihmettelemme, miksi mikään ei muutu tai onnistu. Meidän ei kuitenkaan kannata vastustaa elämää, vaan hyväksyä asiat niinkuin ne eteemme tulevat.

Mistä tiedän, mitä oikeasti haluan?

Ainoa tapa löytää vastaus tuohon kysymykseen on oppia tuntemaan itseään. Itsensä tunteminen on sitä, että tietää mitä sisimmässään haluaa. Itsetuntemus lähtee liikkeelle usein siitä, että ensin on pakottava tarve muutokselle ja sen jälkeen ei enää voi jäädä paikoilleen entiseen elämään.

Tänä aamuna käteeni osui Jari Sarasvuon vuonna 1998 kirjoittama Vapaus-kirja. Vaikuttaa siltä, että kirja on tuolloin tehnyt suuren vaikutuksen, sillä olen alleviivannut siitä lähes joka toisen lauseen.

Vuosi 1998 oli itselle merkityksellinen, sillä muistan tuolloin olleeni kovin uupunut ainaiseen pakonomaiseen suorittamiseen ja muiden hyväksynnän etsimiseen. Ilmeisesti muutostarve oli kasvanut niin suureksi, että kirjan lukeminen oli se kohta, jolloin aloin etsiä itseäni.

Nyt Sarasvuon kirjasta ponnahtivat seuraavat affirmaatiot, jotka ovat kuin suoraan NLP-ajattelusta:

  • Vapauden tunne syntyy, kun saamme ohjauspisteen siirrettyä sisällemme.
  • Jos sydämessäsi uskot ja syvällisesti koet, että elämässäsi kaikki kulkee kohti parempaa, tulevaisuus työskentelee puolestasi ja ravitsee nykyhetkeäsi.
  • Tavoitteet jotka liittyvät identiteettiisi, syvimpään tarkoitukseesi olla olemassa, toteutuvat todennäköisimmin

Kuinka lopettaa sinnikäs yrittäminen tai pakottaminen?

On tärkeää, että meillä on syvältä sisältämme kumpuavia unelmia, haaveita ja tavoitteita. Jos näitä ei ole, jäämme ajelehtimaan jonkinlaiseen välitilaan, jossa elämä kuljettaa meitä miten sattuu. 

Ohjauspisteen on oltava sisällämme sielussa ja sieltä käsin luomme tavoitteemme. Kun identiteettitasolla tiedämme mitä haluamme, on aika toimia ja tehdä määrätietoista työtä tavoitteemme eteen. Emme kuitenkaan enää pakota asioita tapahtumaan, vaan annamme niiden tapahtua itsestään.

Kun annamme itsellemme luvan elää toivomassamme tulevaisuudessa, tulee se luoksemme mielikuvina. Systeemisyyden mukaisesti kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tulevaisuuden mielikuvat vaikuttavat meitä ympäröivään kvanttikenttään. Tämän myötä vedämme puoleemme juuri niitä asioita, joita ajattelemme.

On luotettava siihen, että jokainen meille tapahtuva asia vie meitä kohti sitä, keitä oikeastaan olemme. Tapahtumien luokittelu hyviksi tai huonoiksi alkaa menettää merkitystään. Kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan. Kaikki on hyvin juuri nyt.

Voi hyvin, olet tärkeä

Kun ihmiset ärsyttää

Työkaveri on äärettömän hidas, esimies kiinnittää projekteissa huomion epäoleellisiin yksityiskohtiin ja kumppani ei koskaan siivoa. Ärsyttää!!!

Haluatko olla onnellinen vai oikeassa?

Yksi NLP:n perusoletus onkin, että maailma ja maailmankuva ovat eri asioita. Jos olemme toisten kanssa samassa maastossa (maailmassa), jokainen etenee maastossa omaa karttaansa (maailmankuvaansa) tulkiten.