Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Eihän NLP-kouluttaja voi ruveta lastenhoitajaksi!

Posted by admin at 13.25 aika 19.9.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Lastenhoitaja

Identiteettimme koostuu egosta ja *sielusta (soul, sielu, sisin). NLP:ssä ajatellaan, että kaikki on mahdollista silloin, kun ego on sielun palveluksessa. Jos jäämme toimimaan pelkästään sielun tasolta käsin, emme välttämättä saa mitään aikaiseksi. Jos ainoastaan ego ohjaa ajatteluamme, voimme lyhytaikaisesti menestyä ja samanaikaisesti ehkä voida huonosti.

Egon ja sielun välisen tasapainon ylläpitäminen on yksi elämämme tärkeimpiä tehtäviä. Juuri vähän aikaa sitten “jäin kiinni” siitä, kuinka ego vaivihkaa ohjasi ajatteluani.

Niinä päivinä, jolloin en ole NLP:tä kouluttamassa, työskentelen kotitoimistolla. Lounastauoilla kävelen usein koirien kanssa läheisen päiväkodin ohitse ja olen monta kertaa ajatellut, että olisipa hauskaa joskus työskennellä päiväkodissa. Olen tehnyt paljon erilaisia asioita, vaan kokemusta lastenhoitajana työskentelystä ei minulla vielä ollut. Eräänä päivänä otin yhteyttä päiväkodin johtajaan ja sanoin olevani käytettävissä, mikäli pari kertaa kuukaudessa on tarvetta 1-2 päivää kestäville sijaisuuksille.

Heti kun olin ilmoittautunut vapaaehtoiseksi lastenhoitajaksi, huomasin ajattelevani “Eihän NLP-kouluttaja voi ruveta lastenhoitajaksi! Mitä kaikki muut tästä ajattelevat. Kamalaa, jos joku saa tietää…”. Olin tästä havainnosta innoissani, sillä tuo oli egon ääni, joka koetti pitää minut kiinni sosiaalisessa roolissani eli rakentamassani työidentiteetissä.

Egolla ja sielulla on kummallakin oma tarkoituksensa identiteetin rakentajina.

Ego on syntynyt ympäristön sosiaalisten normien ja arvojen myötä. Se pitää yllä tunnetta, että olemme erillisiä olentoja. Egoa ohjaa järjellinen ajattelu ja sille on tärkeää turvallisuus, kontrolli ja muiden hyväksyntä. Egon kautta pidämme myös yllä sosiaalista rooliamme ja sitä, miten meidän kuuluu käyttäytyä.

Sielu on ydinolemuksemme ja energiamme, joka on yhteydessä meille tärkeisiin asioihin. Se käyttää tunneälyä ja reagoi ennakoivasti tapahtumiin. Sielun tarkoituksena on, että löydämme missiomme, oman ainutlaatuisen tehtävämme. Sitä ohjaa vahva visio siitä, mitä haluamme olla ja mitä elämässämme tehdä.

Käänsin ajatukseni siihen, mikä minulle on oikeasti tärkeää ja näin sain sielun äänen esille. Niinpä sisäinen ääneni muuttui muotoon “Haluan olla tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Toiminpa sitten NLP-kouluttajana, lastenhoitajana tai missä muussa ammatissa tahansa, missioni on, että ihmiset voivat paremmin”.

Nyt mietin, missä muualla voin ottaa käyttöön tämän ajatuksen laajentuneesta identiteetistä. Toki NLP-koulutus on minulle edelleen sydämen asia ja kuitenkin voin tehdä myös paljon, paljon muuta.

*) sielulla ei tässä yhteydessä ole uskonnollista merkitystä (tai voi olla)


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus  


Yhä useampi NLP-koulutuksiin osallistuva haluaa vastauksen kysymyksiin “Kuka olen? Millainen haluan olla? Mikä on elämäntehtäväni?”. Suuria kysymyksiä – ja kuitenkin ne kuvaavat hyvin tätä päivää. Arki on yhä hektisempää, saatamme olla kiinnittyneitä työhön tai sosiaaliseen mediaan - ja meihin pyritään koko ajan vaikuttamaan esimerkiksi sähköisten viestintävälineiden kautta. Ei ihme, että moni meistä tuntuu kadottaneen identiteettinsä tai ainakin hukkaa sen ajoittain.