Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Elämä on kuolemista - rakasta ja ole läsnä

Posted by admin at 22.00 aika 13.9.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Nukkekotielämää

Olin viime tiistaina Kallion kirkossa tapahtumassa nimeltä Kasvotusten – Tommy Hellsten & Tommi Kalenius. Vuoronperään Tommy ja Tommi vaikuttivat meihin kuuntelijoihin niin puhumalla kuin musisoiden. Kiehtovaa. Ilmassa oli käsinkosketeltava yhteisöllisyys, joka välittyi kirkossa olevien ihmisten kesken.

Juuri nyt selailen muistiinpanojani. Kaikki Hellstenin ajatukset hyväksyen ja niistä innostuneena kirjoitan auki kuulemiani viisauksia.

Jotta voi aidosti kohdata toisen ihmisen, on luovuttava kaikesta osaamisesta ja tiedosta.

Tommy Hellsten korosti jokaisen ihmisen olevan ainutkertainen ja ainutlaatuinen. Jotta voi aidosti kohdata toisen ihmisen, on luovuttava kaikesta osaamisesta ja tiedosta. Tarvitsee vain olla läsnä. Kun on läsnä, ei tarvitse osoittautua miksikään. Ensisijainen tehtävämme on kohdata ja kuunnella - ja on uskallettava olla tyhjä.

Jokainen ihminen on täysin samanlainen. Ihmisyyden kivijalassa on syvä nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi tulemisen tarve. Synnymme jälleen omaksi itseksemme, kun tulemme nähdyksi. Samanaikaisesti pelkäämme, että joku näkee meidät. Miksi ihmeessä? Sisällämme asuu vanhoja haavoja hylkäämisestä. Kun joku pääsee lähelle, saattaa syntyä kokemus siitä, että kohta minut taas hylätään. On otettava nähdyksi tulemisen riski, jos haluaa läheisyyttä. Olemme täydellisiä sellaisina kuin olemme, omine haavoinemme.

...emme koskaan saa tarpeeksi sitä, mitä emme tarvitse.

Jos jatkuvasti haluamme vaikkapa valtaa, statusta, seksiä tai alkoholia, emme pääse perille. Tämä johtuu siitä, että emme koskaan saa tarpeeksi sitä, mitä emme tarvitse. Ja kaipuu johonkin syvempään jää tiedostamattomaan mieleemme.

Ei kannata vastustaa eteen tulevia vastoinkäymisiä, vaan parempi on hyväksyä kaikki tapahtumat. Jokaikisellä vaikeudella on rakkaudellinen intentio, sillä ne kaikki opettavat meille jotain. Jos emme kuuntele nöyrästi vastoinkäymisten meille välittämiä viestejä, tulee vaikeuksia lisää. Kun emme vastusta vaikeuksiamme, oivallamme mitä ne meille opettavat.

Ihmisen tulee kuolla mahdollisimman paljon, kun hän vielä elää.

Ihmisen tulee kuolla mahdollisimman paljon, kun hän vielä elää. Kuolemisella Tommy tarkoittaa sitä, ettemme pakota asioita tapahtumaan oman mielemme mukaisesti. Kun kuolee eläessään, astuu tilalle kaiken hyväksyminen: olla läsnä tässä ja nyt.

Rakkaus antaa kyvyn olla läsnä. Kun kiitämme, saamme olla läsnä. Kun koko ajan ajattelemme, että kaikki on hyvin, meillä on juuri oikeat vaikeudet kunakin hetkenä.

Mikä ilta Kallion kirkossa olikaan, olen kovin kiitollinen kaikesta kokemastani. Itkin kirkonpenkissä ainakin puolet illasta, sillä niin kovin monesta kohtaa löysin itseni.


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus