Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Hanki itsellesi elämä

Posted by admin at 20.30 aika 18.6.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, NLP Practitioner


Katsoin omia Facebook postauksiani ja panin merkille, miten saman tyyppisiä niistä onkaan tullut. Jos ne olisivat jonkun muun, itselleni tuntemattoman, voisin tehdä niiden perusteella seuraavan mielikuvaprofiilin: keski-ikäinen, retrohenkinen mies, jonka elämän täyttää koiran elämä. Samalla kun kirjoitin tuon, esiin punkesi Esa Saarisen lanseerama oma sisäinen pöpöttäjäni sanoen “Jumalauta mies, ryhdistäydy ja hanki itsellesi elämä!”.

Jostain syystä, en tiedä miksi, olen mieltynyt tekemään päivittäiset ruokaostokset Nummelan Citymarketissa. Huipputaito syntyy lukemattomasta määrästä toistoja ja niitä olen ostoskärryjen kanssa tehnyt Citymarketin käytävillä. Voin sanoa, että osaan homman. Kierros alkaa jo ajaessani parkkipaikalle. Mielessäni tilaan universumilta, vetovoiman lailta tai miksi sitä halutaankaan kutsua vastikkettomat ostoskärryt ovensuuhun - ja uskomattoman usein myös onnistun siinä.

Sisälle päästyäni kierrokseni kulkee yleensä eläintarvikehyllyn kautta vihannesosastolle. Jos olen onnekas ja hyllyssä on hyvännäköisiä luomumunakoisoja ja kesäkurpitsoja, lastaan niitä mukaan vaikka siinä vaiheessa en vielä tiedä, mitä tulisin niistä tekemään. Kalatiskillä pysähdyn katsomaan valotaulua ihmetelläkseni kerta toisensa jälkeen, miten noin viikko sitten pyydetty kala kelpaa edelleen tuoretiskille. Muutaman lisämutkan jälkeen haen vielä kahdeksan rullan Soft Embon kärryyn - ja siitä sitten kassan kautta ulos.

Tänä keväänä sattui jotain odottamatonta. Citymarket remontoitiin ja samassa yhteydessä uusittiin ostoskärryt ja ruokaosaston layout. Ensimmäiset kerrat uudessa kaupassa, uudessa järjestyksessä söivät miestä. Mitään ei meinannut löytää mistään ja koko ajan piti ajatella ja olla tietoinen siitä, mitä etsii, mistä ja kuinka kauan. Lopulta oivalsin, että tämähän oli hieno juttu. Pyöriessäni hyllyjen välissä eteeni tuli aivan uusia tuotteita, sellaisia joiden olemassaolosta en ollut tiennyt mitään; kikhernepastaa, paikallisen yrittäjän valmistamaa lisäaineetonta hummusta jne. Siis ihan kelpo korvikkeita Sörkän nakeille.

Kaiken muutoksen(kin) taustalla taitaa sittenkin olla positiivinen tarkoitus. Olen kiitollinen Citymarketin kauppiaalle, hän remontteineen pakotti minut pois urautuneesta ajattelustani ja tulemaan tietoiseksi ostosreitistä ja sen varrella tekemistäni valinnoista. Eteeni avautui uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Uudet vaihtoehdot lähtivät Citymarketin muutoksesta ja syksyn kuluessa tulen toteuttamaan niitä myös muussa elämässäni.

Ajattelun kehittyminen edellyttää oman sisäisen puheen ja sitä kautta oman ajattelun tiedostamista. Ehkäpä se oman elämän saaminen luonnistuu parhaiten tietoiseksi tulemisen kautta. Mene ja tiedä.


Seuraavat NLP-valmennukset Helsingissä:

NLP Practitioner 25.8.2017 – 21.1.2018
NLP Master Practitioner 1.9.2017 – 14.1.2018
NLP Pre-Trainer 30.9. - 26.11.2017

Valmennukset pidetään Helsingin keskustassa.
Valmentajana NLP Trainer, NLP-kouluttaja Anu Vihonen.

Opiskele verkossa, aloita milloin tahansa
Sytytä tiimisi! –verkkovalmennus