Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Hyvää ja kaunista

Posted by admin at 18.30 aika 31.3.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Hyvaa ja kaunista

Istuin pari päivää sitten Helsingin Citykäytävässä kahvilla. Kahvilaan tuli noin 30-vuotias, trendikkäästi pukeutunut suomalainen nainen kannoillaan likaiseen pomppaan ja ruskeaan villahuiviin sonnustautunut romanikerjäläisnainen. Suomalaisnainen kysyi tältä: ”How do you like your coffee?” Sen jälkeen hän kaatoi höyryävän, tuoreelta tuoksuvan juoman vihreään, kannelliseen take away -mukiin kera maidon ja sokerin, kävi maksamassa kahvin kassalla ja ojensi sen kerjäläiselle. Sitten molemmat naiset lähtivät samaa matkaa pois kahvilasta.

Huomasin olevani katsomassa jotain sellaista hetkeä, jonka pitäisi elämässämme toistua paljon, paljon useammin. Hetki oli täynnä myötätuntoa ja hyvän jakamista. Kahvin ostaminen kerjäläiselle maksoi suomalaisnaiselle muutaman euron ja kuitenkin se oli teko, jota emme usein näe.

Kun näkemäni tapauksen jälkeen aloin tutkia ajatteluani, sain itseni kiinni. Löysin minulta uskomuksen, jonka mukaan kaikki romanikerjäläiset ovat huijareita ja rikollisia. Kiitin ja häpesin samaan aikaan. Näinhän ei tietenkään todellisuudessa ole. Toki osa heistä voi olla huijareita, mutta jokaisen ihmisarvo on silti kiistaton. Ja aivan varmasti heidän joukossaan on hyviä ihmisiä, jotka vain ovat olosuhteiden uhreja.

Vaikka emme ehkä pysty yksittäisinä henkilöinä vaikuttamaan Romanian kerjäläisten tai muiden meitä heikommassa asemassa olevien ihmisten tilanteeseen, on jokaisella mahdollisuus pienillä teoilla muuttaa maailmaa. Kun seuraavan kerran kohtaan kerjäläisen, aion kysyä haluaako hän ruokaa tai kupin kahvia.

Saattaahan olla, että joku näkee tapahtuman – ja hyvä lähtee tämän toisen ihmisen kautta leviämään. Aivan samoin kuin tapahtui minulle nähtyäni kohtaamisen Citykäytävässä.


Tule kokemaan pieni pala NLP:tä osallistumalla Matka rauhalliseen itseen –valmennusiltaan 9.5. tai maksuttomaan NLP Tutustumisiltaan 23.5. Pidän molemmat illat Helsingin Business Meeting Park Forumissa.

Seuraavat pitkät NLP-koulutukset Helsingissä alkavat syksyllä 2017:
NLP Practitioner 25.8.2017 – 21.1.2018 ja
NLP Master Practitioner 1.9.2017 – 14.1.2018.