Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Jokainen tsäänssi on mahdollisuus...

Posted by admin at 21.45 aika 2.8.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, NLP Practitioner


Jokainen tsäänssi

Ystäväni Heli on iloinen ja toimelias nainen. Avoin ja välitön luonne on tehnyt hänestä pidetyn työkaverin siellä missä hän on milloinkin ollut töissä. Pari vuotta sitten hän työskenteli pienessä tilitoimistossa. Hän oli se firman duracell-paristo, joka aina jaksoi kuunnella ja kannustaa työkavereitaan ja jonka hersyvän tarttuva nauru sai myös asiakkaat hyvälle tuulelle.

Eräänä päivänä Heliin otti yhteyttä kilpailija. He olivat panneet merkille Helin potentiaalin ja sen, miten hän tuli toimeen asiakkaiden kanssa. Käynnistyi neuvottelu, jossa Heliä koetettiin saada töihin kilpailijalle.

Lopulta keskustelut kuitenkin päättyivät tuloksettomina, sillä Heli päätti jäädä entiseen työpaikkaansa. Tovi tämän jälkeen Helistä tehtiin esimies, palkkakin nousi ja elämä maistui oikein hyvältä.

Yhtenä maaliskuisena tiistaiaamuna tapahtui kuitenkin jotain merkillistä. Yrityksen perustaja ja omistaja, ikityylikäs lady kutsui Helin yllättäen huoneeseensa. Hänelle oli kerrottu Helin käyneen neuvotteluja kilpailijan kanssa. Yrityksen omistajan räjähdyspiste oli saavutettu. Kuinka Heli kehtasi ajatellakaan lähtöä tästä yrityksestä! Omistajaa oli loukattu syvästi ja hänellä oli oikeus olla vihainen ja kaikin puolin loukkaantunut - ainakin hänen omassa maailmankuvassaan. Helin työsuhde päättyi välittömästi.

Kun vielä aamulla Helin elämä oli hymyillyt ja tulevaisuus näyttänyt valoisalta, niin nyt se oli jotain ihan muuta. Ei ollut työtä eikä työkavereita - ja tulevaisuudenkuvankin eteen oli laskeutunut paksu, miltei läpipääsemätön usva. Fiilikset olivat aika kuralla. Lisäksi hänen mainettaan pyrittiin mustamaalaamaan ja siten vaikeuttamaan hänen mahdollisuuksiaan löytää uusi työpaikka.

Heli ei kuitenkaan ole tuleen makaamaan jäävää tyyppiä. Tottakai otti päähän ja silti hän ei katkeroitunut ja jäänyt valittamaan elämän epäreiluutta. Oman asenteensa sekä perheen ja oikeiden ystävien tuella hän toteutti Suomen Jääkiekkoleijonan numero #79 prinsiippiä “Pysähdy, analysoi, tee johtopäätökset ja jatka matkaa”. Eikä aikaakaan, kun hän sai uuden työpaikan.

Heli työskentelee tällä hetkellä vastaavissa tehtävissä kuin ennen. Nykyisen työnantajan resurssit ja intohimo kehittää yritystä huolehtimalla työntekijöiden hyvinvoinnista on avannut hänelle aivan uuden maailman ja uusia mahdollisuuksia. Sellaisia, joita hän ei aiemmin tiennyt olevan olemassakaan.

Yksi NLP:n taustaoletus on, että kaiken käyttäytymisen taustalla on aina positiivinen tarkoitus. Olen omassa ajattelussani pyrkinyt laajentamaan ajatusta niin, että kaikkien meille tapahtuvien asioiden taustalla on positiivinen tarkoitus. Myös silloin, kun siltä ei ehkä heti tuntuisi, kuuluisi tai näyttäisi. Uskon kuitenkin, että tämä ajattelutapa auttaa meitä olemaan valmiina tarttumaan mahdollisuuksiin myös kaikkein vaikeimpina hetkinä.

Itselläni on sellainen tunne, että katkeroitumisen sijaan Heliä vaikealla hetkellä auttoi ajatus "Mitä tahansa meille tapahtuukin, se on meille hyväksi".

Usko tai et, silti jokainen tsäänssi on mahdollisuus.


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus