Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Kaikella rakkaudella, sun täytyy muuttuu...

Posted by admin at 17.30 aika 17.5.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, NLP Practitioner


Muutos on ikiaikainen ja aina ajankohtainen asia. Ihmiskunta on aina elänyt muutoksessa ja tulee niin tekemään jatkossakin. Monille muutos on mahdollisuus ja toisille se voi olla epämiellyttävä sattuma. Ratkaisevaa on, hyväksymmekö muutoksen vai haraammeko vastaan.

Kun kohtaamme muutoksia, on tärkeää olla valmis ja halukas muuttumaan itse. Silloin meiltä edellytetään uusien näkökulmien ennakkoluulotonta tarkastelua, omien ajatusten rehellistä haastamista, henkilökohtaista vastuunottoa omista valinnoista ja oman nykytilan avointa kyseenalaistamista.

Muuttaakseen itseään pitää olla valmis muuttamaan omaa ajatteluaan. Ihmisen mieli kiepsahtaa kovin helposti tuttuihin uomiin. Mitä nopeammin on mahdollista päästä pois totutusta ajattelusta, sitä notkeampia olemme sopeutumaan uusiin tilanteisiin.

Monet meistä muistavat koulun uskontotunneilta tarinan, jossa filistealaiset ja israelilaiset päätyivät ratkaisemaan yhteenottonsa asettamalla kaksi soturia - Daavidin ja Goljatin - vastakkain. Israelilaisia edusti pieni ja hento paimenpoika Daavid ja filistealaisten puolesta kamppaili suuri ja voittamaton soturi Goljat. Läpihuutojuttu. Daavid tuli kuitenkin kamppailuun uusin, ennakkoluulottomin ajatuksin, varusteinaan vain linko ja viisi sileää kiveä. Hän yllätti miekoin ja haarniskoin varustautuneen Goljatin täydellisesti. Tässä kohtaa voisi jotenkin ajatella tässä käyneen samoin kuin mitä Apple teki Nokialle meidän ajassamme - Think different.

Toinen edellytys muutoksen kääntämisessä voimavaraksi on kyky luopua ja päästää irti. Sanotaan, että jostain pitää luopua, jotta voi saada uutta tilalle. Monille kiinnittyminen johonkin tuttuun ja turvalliseen on pahin pullonkaula etenemiselle ja estää näin itselle parhaan mahdollisen valinnan tekemisen. Sanotaan, että pisimmälle pääsevät ne, jotka ovat valmiita aloittamaan useimmiten alusta. Näitä uusia alkuja elämä tuo eteemme jatkuvasti, joskus näkyvämmin ja joskus vähemmän näkyvästi. Muutoksen innostamana ja halusta muuttua syntyi myös Neway.

Muutoksen innostamana ja halusta muuttua syntyi myös Neway.

Neway on vuonna 1992 perustetun perheyrityksemme aputoiminimi. Sen tehtävä on pyyteettömästi kannustaa, innostaa ja sparrata itsensä kehittämisestä kiinnostuneita yksilöitä etsimään uusia polkuja, löytämään itsessään piileviä voimavaroja ja saada ne avuksi ohjaamaan arjen valintoja. Ja mikä hienointa, Newayn kautta saamme itsellemme jatkuvasti uutta insipiraatiota, iloa ja rakkautta.

Kun Neway polkaistiin käyntiin, meillä oli päättyneen yhteistyösopimuksen perintönä vuoden 2016 loppuun asti kestävä kilpailukielto, joka kielsi meitä pitämästä pitkiä NLP-koulutuksia. Siitä huolimatta, että sopimuksesta irrottautuminen tarkoitti luopumista ja jälleen kerran alusta aloittamista oli irtipäästäminen - kaikella rakkaudella - silloin ja näin jälkikäteen ajateltuna ainoa oikea päätös. Niinpä keskityimme ensimmäisenä vuotena sellaisiin projekteihin, jotka palvelivat ja jalostivat meitä valmistautumisessa tähän hetkeen.

Tavoitteenamme on luoda osallistujille mahdollisimman miellyttäviä NLP-kokemuksia. Ne ovat sellaisia, joista jää hyvä ja rakastava muistijälki.

Oma tehtäväni tällä hetkellä on mm. taittaa kurssimateriaali painettavaksi ja koulutusaamuina virittää tilat osallistujille viihtyisiksi ja valmiiksi. Usein - siis melkein aina - juon myös kurssilaisten kanssa aamukahvit. Hienoja ihmisiä, joiden luomasta tunnelmasta nautin suuresti.

Marraskuussa yrityksemme täyttää 25 vuotta. Tämä on ollut antoisa vaellus, johon mahtuu moneen muutokseen heittäytymistä ja alusta aloittamisen iloa.


Seuraavat NLP-valmennukset Helsingissä:

NLP Tutustumisilta 23.5. klo 18-20
NLP Practitioner 25.8.2017 – 21.1.2018
NLP Master Practitioner 1.9.2017 – 14.1.2018
Sytytä tiimisi! –esimiesvalmennus 19. – 20.9.

Valmennukset pidetään Helsingin keskustassa.
Valmentajana NLP Trainer, NLP-kouluttaja Anu Vihonen.

Opiskele verkossa, aloita milloin tahansa
Sytytä tiimisi! –verkkovalmennus