Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Kuinka kohdata negatiiviset tilanteet työpaikalla?

Posted by admin at 21.32 aika 2.5.2018

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Työpaikoilla voi joskus olla negatiivinen ilmapiiri, joka on saattanut vallita siellä jo pitkään. Tärkeintä on, että itse ei lähde mukaan negatiivisuuteen. Jos menemme mukaan negatiivisiin puheisiin ja vahvistamme toisten negatiivisuutta, sitä tulee lisää. Se nimittäin alkaa kasvaa mihin huomio kiinnittyy.


NLP tarjoaa monia hyviä keinoja löytää ja rakentaa oma hyvä tila, millä voidaan mennä työpaikalle ja muihin tilanteisiin. Kun pidämme huolta omasta hyvästä tilasta, alkavat pikkuhiljaa myös muut ympärillämme muuttua. Olemme kokoajan systeemissä, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen.
 

Emme välttämättä tarvitse mitään muuta kunhan vain ylläpidämme tuon oman hyvän fiiliksen. Ihmiset aistivat sen ja joko muuttavat omaa käyttäytymistään tai kaikkoavat ympäriltämme. Jos he kaikkoavat, sekin on ihan ok. Ajattelen niin, että emme tarvitse sellaisia ihmisiä ympärillemme, jotka ovat jollakin tavalla negatiivisia tai latistavia. 


Yksi NLP:ssä käytettävä määritelmä on, että voimme olla assosioituneina tai dissosioituneina eri tilanteissa. Assosioituneina olemme omana itsenämme ja katsomme tapahtumaa omin silmin. Dissosioituneina etäännytetään tapahtuma ja katsomme ikäänkuin ulkopuolisen silmin omaa itseä ja muita osapuolia siinä tilanteessa. Kun olemme dissosioituneina, tunteet ovat poissa emmekä mene mukaan negatiivisiin juttuihin. Tämä voi tilapäisesti olla hyvä keino toimia negatiivisessa ympäristössä. On hyvä kuitenkin muistaa, että myös tunteilla on merkitystä ja oma tärkeä tarkoituksensa. Tämän vuoksi dissosioituneena tarkkaileminen voi toimia hyvänä NLP-keinona lyhyen aikaa. Assosioituneena olemme kuitenkin enemmän oma itsemme.

 

Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus