Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Mikä minusta tulee isona?

Posted by admin at 13.30 aika 4.3.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, NLP Practitioner


Mikä minusta tulee isona? Olen elämäni varrella pohtinut kysymystä useammin kuin kerran. Enkä tarkoita nyt lapsuus- ja nuoruusvuosia, vaan ihan näin aikuisena. Siksi olen innoissani, kun voin kertoa sinulle menetelmästä, joka on auttanut itseäni ja ihmisiä ympäri maailmaa hahmottamaan omia visioitaan.

Olen lukenut monia kirjoja, blogitekstejä ja istunut seminaareissa, joissa neuvotaan tekemään sitä mitä sisin sanoo, etsimään omaa tarkoitustaan ja tulla onnelliseksi. Ongelmana vain on ollut se, että usein keksittyäni mitä haluaisin minusta tulevan isona, onkin osoittautunut vääräksi. Aivan kuin se olisi ollut ulkopuolisen itseeni istuttama haave.

NLP Practitioner -koulutuksessa tutustuin menetelmään nimeltä Loogiset tasot (Neurological levels). Nimi ei välttämättä kaikkien mielestä ole kovin kiehtova ja kun ei anna sen hämätä, löytää vertaansa vailla olevan työkalun. Sain kipinän, luin siitä lisää ja pyysin Anua vielä käymään sitä kanssani läpi vaihe vaiheelta. Nykyään yksin ollessani rakennan olohuoneen lattialle oman loogiset tasot -radan ja käyn läpi jotain asiaa, jonka haluan selkeyttää. Loogiset tasot auttavat meitä siinä, että pääsemme helposti ja lempeästi omin avuin pintaa syvemmälle.

Loogiset tasot on esimerkki systeemiajattelusta, jonka mukaan kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun tutkitaan mitä tahansa tilannetta (esim. työtilanne, rooli työssä, parisuhde, kielteinen käyttäytyminen tai tunne, motivoitumisen puute, tavoite), voi loogisten tasojen avulla löytää sen paikan, missä muutos omaan käyttäytymiseen on mahdollista tehdä.

Halutko kokeilla miten menetelmä toimii? Voit ladata käyttämäni reseptin pdf-tiedostona ja ryhtyä toimeen. Olen itse käyttänyt tätä menetelmää menestyksekkäästi niin henkilökohtaisissa jutuissani kuin asiakastyöskentelyssä. Olen mm. mallittanut asiakasyritysten ylivoimaisia kilpailutekijöitä, joilla he erottautuvat muista vastaavan palvelun tuottajista. Kun oikeat kilpailutekijät on saatu selville, on markkinointiviestinnän tekeminen varsin helppoa.

Tunnistatko muuten minkä eläimen poikanen on blogin kuvituskuvassa?Jos kiinnostuit ja haluat perehtyä loogisiin tasoihin tarkemmin, tutustu Sytytä tiimisi -verkkovalmennukseen.

Neljätoista päivää kestävän valmennuksen aikana saat käsityksen siitä, mitä NLP on ja kuinka sillä voi vaikuttaa mieleen. Saat työkaluja siihen, kuinka ymmärtää paremmin tiimin jäseniä ja sytyttää heidät työskentelemään yhdessä. Valmennus pohjautuu NLP:n teoriaan sekä oivalluttaviin harjoituksiin. Ohjaajana NLP Trainer, henkilöstövalmentaja Anu Vihonen.