Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Mitä voi tapahtua, kun hidastuu hiljaisuudessa?

Posted by admin at 21.00 aika 9.10.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Paskanpuhuminen

Anu ja kaksi vietnamilaista nunnaa.

Vietnamilainen munkki Thich Nhat Hanh perusti 1980-luvulla Bordeaux´hon kolme buddhalaisluostaria, jotka osan aikaa vuodesta ottavat vastaan myös vieraita. Luostarit ovat mindfulness-keskuksia, joita kutsutaan nimellä Plum Village (Luumukylä).

Viime syksynä olin viikon ajan hiljentymässä nunnien Plum Villagessa pitämässä New Hamlet -luostarissa, jossa päivät seurasivat toinen toistaan kutakuinkin samanlaisina. Heräsimme aamuisin klo 05.00 ja aloitimme aamumeditaatiolla. Tätä seurasivat ruokailu-, kävely-, työskentely- ja iltameditaatiot.

Aamu- ja iltameditaatio tyynyillä istuen, oikealla päivän ohjelma.

Luostarin sääntöinä olivat

  • kun meditoit, meditoi
  • kun syöt, syö
  • kun laulat, laula
  • kun kävelet, kävele
  • kun teet työtä, tee työtä

Keskittymällä aina kuhunkin asiaan kerrallaan aika piteni, mieli rauhoittui ja saattoi olla enemmän läsnä. Useimmiten teimme asiat hiljaisuudessa. Tällä tavoin aistit avautuivat uudelleen; näki paljon enemmän värejä, kuuli ääniä - hajut, tuoksut ja maut saivat uusia sävyjä.

Työskentelymeditaatio, hasselpähkinöiden kuoriminen.

Nyt syysilmojen vallitessa tulee mieleeni Plum Village ja syksyn rauhoittava vaikutus siellä. Syksy ikäänkuin antaa meille luvan kääntyä sisäänpäin, olla enemmän itseksemme ja itsessämme. Hektisen päivän jälkeen voi olla eheyttävää, kun tietoisesti hidastamme toimintaamme hiljaisuudessa.

Thich Nhat Hanhin harjoitus

“Hengittäessäni sisään tiedän hengittäväni sisään.
Hengittäessäni ulos tiedän hengittäväni ulos.
Sisään, ulos, sisään, ulos….."


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus  


Yhä useampi NLP-koulutuksiin osallistuva haluaa vastauksen kysymyksiin “Kuka olen? Millainen haluan olla? Mikä on elämäntehtäväni?”. Suuria kysymyksiä – ja kuitenkin ne kuvaavat hyvin tätä päivää. Arki on yhä hektisempää, saatamme olla kiinnittyneitä työhön tai sosiaaliseen mediaan - ja meihin pyritään koko ajan vaikuttamaan esimerkiksi sähköisten viestintävälineiden kautta. Ei ihme, että moni meistä tuntuu kadottaneen identiteettinsä tai ainakin hukkaa sen ajoittain.