Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Niin pienestä kii

Posted by admin at 12.00 aika 28.11.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, NLP Practitioner


Niin pienestä kii

Elämän rikkauden suola saattaa olla se, miten pienet asiat voivat erottaa onnellisuuden onnettomuudesta, tavoitteen saavuttamisen kasvamisen kokemuksesta tai vaikkapa hyvän tuulen vitutuksesta. Moni asia voi joskus olla pienestä kii.

Mä isobroidilta sen vanhat kuteet sain ja siksi kai olin aina vain turvallain. Niin pienestä kii, se on pienestä kii…
- Hector

Itselleni yksi elämään aurinkoa tuovia asioita on hyvä kahvi. Kun valmistan suodantinkahvia, teen sen yleensä itse jauhamistani Pelican Rougen kahvipavuista. Jos kokeilet, ymmärrät miksi.


Suurin intohimoni kahvin suhteen on kuitenkin valmistaa espressoa Alfonso Bialettin vuonna 1933 kehittämällä mutteripannulla. Sillä saatu kahvi on vahvempaa kuin suodatinkahvi, koska keittimellä saavutetaan paineen takia korkeampi lämpötila kuin kahvinkeittimellä. Ja jotta keittimeen saadaan painetta, sen pitää olla oikeista kohdista tiivis.


Kun vaimoni Anu aikoinaan luki Marie Kondōn kirjoittaman KonMari-elämänhallintaoppaan, joka käsittelee kodintavaroiden järjestelymenetelmää, innostui hänkin siirtelemään kotimme tavaroita jollakin tavalla selkeämpään moodiin. Siinä samassa tuli lähetettyä minun mutteripannun tiiviisteet kohti Vihdin Koivissillan jäteasemaa. Koska mutteripannussa ei ollut tiivistettä, siihen ei saatu painetta, eikä myöskään kahvia. Se oli pienestä kii.


Fiksuna miehenä ajattelin ratkaista ongelman tilaamalla verkkokaupasta uudet tiivisteet. Eikä aikaakaan, kun jo tarkkailin innokkaana postiani. Kun SE kirje vihdoin tuli, olin pettynyt. Tiiviste sopi hienosti suodattimen ympärille ja oli samalla noin kaksi millimetriä vajaa ollakseen tiivis. Ja jos se ei ole tiivis, ei ole painetta eikä siis kahvia. Se oli niin pirun pienestä kii.


Seuraava steppi oli se, kun kävin asian tiimoilta Helsingin Stockmannilla. Sain loistavaa palvelua. Minua auttoi kolme ammattitaitoista myyjää, joiden kanssa valitsimme juuri itselleni sopivia varaosia Bialettiin. Onneksi kaupan loppusumma oli vain 2,60 €, sillä kotiin päästyäni huomasin tiivisteen sopivan hienosti suodattimen ympärille ja olevan noin kaksi millimetriä vajaa ollakseen tiivis. Lopun jo tiedätkin. Sekin oli pienestä kii.


Viime lauantaiaamuna heitin Anun Kasarmitorin laidalle Newayn NLP Pre-Trainer –kurssia pitämään ja sen jälkeen ajelin kotia kohti Länsiväylää pitkin. Hetken mielijohteesta poikkesin Tapiolan Stockkalle katsomaan, josko sieltä löytäisin oikean kokoisen tiivisteen. Reippaan asiakaspalvelijan avustuksella sellainen löytyikin. Jännän äärellä Kehä kakkosta pitkin Turunväylälle ja siitä suoraa tietä Nummelaan. Kotiovi auki, mutteripannu esille ja tiivisteet esiin. Sopii. Täydellisesti. Iloitsen. Jälleen kerran se oli pienestä kii.


Mitä ikinä vastaan tuleekin, kannattaa muistaa ratkaisun olevan pienestä kii. Se auttaa jatkamaan eteenpäin. Ennen kuin huomaammekaan - se on usein todella pienestä kii.


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10.2018 – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 20.9.2019 – 8.3.2020
NLP Pre-Trainer 23.2. – 5.5.2019 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
Valmentajan toolkit 8. - 9.12.2018
NLP-harkat
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.

NLP-koulu -verkkovalmennus