Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Nukkekotielämää

Posted by admin at 18.00 aika 7.9.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Nukkekotielämää

Lapsena muistan olleeni näkymätön, kuulumaton ja tunteeton. Oli parempi leikkiä hiljaa, jotta ei häirinnyt muita. Oli parempi olla kyselemättä liikaa, jotta ei saanut aikaan ärsyyntymistä. Oli myös parempi olla itkemättä, jotta ilmapiiri ei rikkoutuisi.

Loin Lundbyn nukkekodista itselleni mielikuvitusmaailman, jossa sain tehdä mitä halusin. Siellä olleet nuket saivat huutaa, juosta, itkeä ja nauraa. Lapsuudessani asuimme joen rannalla ja rannan lepän alla asustivat myös kymmenet käpylampaani. Siirtelin niitten laitumia aina uusiin paikkoihin ja lampaat olivat onnellisia.

Uskon, että minulla oli vanhemmat, jotka toimivat heille parhaalla mahdollisella tavalla. Molempien “taakkana” taisivat olla heidän isiensä käymät sodat ja niiden vaikutus heidän lapsuuden perheisiinsä. Opittujen käyttäytymismallien myötä vanhempani siirsivät käyttäytymismallejaan eteenpäin.

He myös opettelivat uusia asioita kuinka olla ja toimia. Muutama vuosi ennen kuolemaansa äitini kertoi, kuinka hän koetti hoitaa minua parhaalla mahdollisella tavalla. Hän oli esimerkiksi 1960-luvulla noudattanut minuun lastentautiopin professorin ja suomalaisen neuvolajärjestelmän isän Arvo Ylpön lastenkasvatusoppeja - ja oli siitä 30 vuotta myöhemmin kovin pahoillaan. Ylppö mm. opetti, että vauvoja ei saanut pitää sylissä, jotta he eivät tottuisi siihen. Ja vauvaa sai syöttää korkeintaan neljän tunnin välein, ei useammin. Äitini muisteli, kuinka hän oli itse itkenyt sänkyni laidalla, kun olin pieni. Neljän tunnin välein hän sai ottaa minut syliinsä. Tuossa vaiheessa olin kuulemma ollut itkustani jo niin väsynyt, etten enää jaksanut syödä.

Töissä suoritin asioita tehokkaasti, pidin kiinni deadlinesta ja olin koko ajan kaikille ystävällinen. Etsin hyväksyntää ympärilläni olleista ihmisistä enkä tiennyt kuka oikeastaan olin. Tätä jaksoin 40-vuotiaaksi asti, jolloin irtisanouduin kansainvälisestä työpaikasta ja jätin nousukiidossa olleen uran taakseni.

Ryhdyin yrittäjäksi ja aloin rakentaa elämääni uudelleen ja omasta itsestäni käsin. Tie on ollut pitkä ja haastava, vaan silti viimeiset 16 vuotta ovat kaikenkaikkiaan olleet huikeita. Erityisesti NLP:n, buddhalaisen filosofian ja meditaation myötä olen löytänyt itseni, tunteeni ja merkityksellisen työn. Nyt NLP-kouluttajana fokuksessani on, että jokainen ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi juuri sellaisena kuin on. Ja kaikki tunteet ovat ok.

Olen kovin kiitollinen kaikille kokemuksilleni, sillä ilman niitä en olisi minä.


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10. – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 28.9.2018 – 3.3.2019 
NLP Pre-Trainer 1. - 2.9., 6. - 7.10., 3. - 4.11.2018
NLP Trainer Update 8. – 9.12.2018 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
NLP Tutustumisilta 15.8.2018
NLP-harkat
• Terveen itsekkyyden virkistyspäivä 18.8.
• Rajoittavat ja kannustavat uskomukset 22.9.
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.
Kohtaamisen voima –sosiaalipanoraamakurssi 26. – 27.1.2019

NLP-koulu -verkkovalmennus