Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Vasen, oikea variksenpoikia

Posted by admin at 17.45 aika 27.7.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Vasen, oikea... variksen poikia

Olen viime päivät tarkkaillut variksenpoikaa. Rivitalomme viereisen autotallin katolla on käyskennellyt variksenpoika, joka jatkuvasti on huutanut emoaan. Aina silloin tällöin emo on ilmestynyt katolle, jossa poikanen on ollut suu auki odottamassa ruokaa. Emo on viipynyt hetken aikaa, työntänyt poikasta eteenpäin ja lähtenyt taas pois.

Surullisena olen katsellut tilannetta ja ihmetellyt miksi emo ei vie ruokaa poikaselle. Mitä ilmeisimmin emo ei ole viennyt sille ruokaa, koska on koettanut saada poikasta lentämään. Poikanen ei kuitenkaan ole lähtenyt mihinkään, vaan eilenkin se läähätti tuntikausia katolla suu auki ja rääkyi edelleen säännöllisin väliajoin.

Menin eilen autotallin lähelle, läpsyttelin käsiäni ja poikanen huusi entistä enemmän. Tämän seurauksena emo tuli jälleen poikasen luokse sitä puolustamaan. Mietin hetken aikaa soitanko palokuntaan, Korkeasaareen vai koetanko saada poikasen jollain muulla tavoin liikkeelle. Hetken tuumailtuani päätin koettaa ruokkia variksenpoikaa veteen kostutetulla patonginpuolikkaalla. Märkä patonki kädessäni lähestyin autotallia ja heitin leivän katolle. Leipä vahingossa melkein osui poikaseen, joka äkkiä lähtikin lentoon ja lensi viereiseen puuhun.

Sen on otettava itse vastuu elämästään.

Juuri hetki sitten näin variksenpojan jälleen. Nyt se lenteli puusta puuhun. Aina uudelle oksalle istahdettuaan se jatkoi rääkymistään - ja joka kerta emo tuli paikalle. Nyt poikanen oli siis oppinut lentämään, mutta ei hakemaan ruokaa itselleen. Puunoksalle ilmestyi äsken myös kolmas varis, joka aivan selvästi, kovaäänisesti ja pitkään sanoi poikaselle jotakin. Poikanen hiljeni. Saattaa olla, että nyt poikanen ymmärsi mitä sen pitää tehdä. Sen on otettava itse vastuu elämästään.

On kulunut puoli tuntia ja variksenpoika on edelleen hiljaa. Mielenkiinnolla odotan, kuulenko enää poikasesta mitään vai alkaako se nyt elää omaa elämäänsä.


Seuraavat NEWAYn  NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 12.10. – 7.4.2019 
NLP Master Practitioner 28.9.2018 – 3.3.2019 
NLP Pre-Trainer 1. - 2.9., 6. - 7.10., 3. - 4.11.2018
NLP Trainer Update 8. – 9.12.2018 
NLP Trainer 16.3.2019 – 12.1.2020
NLP Tutustumisilta 15.8.2018
NLP-harkat
• Terveen itsekkyyden virkistyspäivä 18.8.
• Rajoittavat ja kannustavat uskomukset 22.9.
• Aikamatka itseen 24.11.
• Sankarin matka 25.11.
Kohtaamisen voima –sosiaalipanoraamakurssi 26. – 27.1.2019

NLP-koulu -verkkovalmennus